YAVRU KEDİ BAKIMININ PÜF NOKTALARI

YAVRU KEDİ BAKIMININ PÜF NOKTALARI

Sahipleri ile keyifli vakit geçirmekten hoşlanan ve ev ortamına kolay uyum sağlayabilen kediler, sıcak ve samimi yapıları ile dikkatleri çekmektedir. Özellikle yavru kediler küçük müdahaleler ile kolayca ev ortamına uyum sağlayabilmektedirler. Ancak burada dikkat etmeniz gereken noktalar yer almaktadır. Basit ama etkili adımların ilerletilmesi bakım sistemleri için çok önemlidir. Bireylerin gerekli ihtiyaçları düzenlenmesi ile süreç adım adım düzenlenmektedir. Kedi bakımında dikkat edilecek noktaların tespiti ile sistemsel düzenlemeler sağlanmış olunmaktadır. 

Kedi bakım sistemleri ve ihtiyaçlarının düzenlenmesi oldukça basittir. Kediler öğrenebilen canlılardır. Onlara vereceğiniz bakım ve eğitim ile kendi bakımlarını sağlamaları mümkündür. Yavru kediler ilk başlarda ev ortamına alışırken bazı zorlandıkları noktaları sizlere gösterebilirler. Örneğin eşyaları tırmalamak, tuvaletini kum dışına yapmak, evdeki kişileri tırmıklamak, kaşınmak, ısırma gibi durumları görebilirsiniz. Bu durumların incelenmesi ve değerlendirilmesi ile süreç daha iyi bir noktaya gelebilmektedir. Yavru kedilerin bakımlarında dikkat edilecek noktalar ve eğitimler ile rahat ve konforlu bir ev yaşamını oluşturmanız mümkündür. 

 

 

 

Yavru Kedilerde Tuvalet Eğitimi Nasıl Sağlanır? 

Yavru kediler tuvalet eğitimini annelerinden öğrenerek yaşamlarına devam ederler. Ancak bazı durumlarda yavru kediler direk annelerinden ayrı kalmış olabilir. Bu durumda yavru kedilerin de tuvalet eğitimini öğrenmesi gerekir ve bu görev kedi sahiplerine düşer. Karmaşık gibi görünse de zaten kediler içgüdüsel olarak tuvaletlerine hızlı bir şekilde alışırlar. Tuvaletlerini örtme gibi bir alışkanlıkları vardır. Bu yüzden tuvaletini kuma yapmasını öğrenmesi adına kumun içerisinde kediyi bırakmak belirli aralıklarla onu bu kuma götürmek gerekir. Tuvalet eğitimini verirken bu kumun kediye uygun olması kum kabının da kedinin girip çıkabileceği aralıklı yükseklikte olmasına önem verilmelidir. Tuvalet ortamının mahremiyet alanını oluşturması adına daha sessiz ve sakin bir yerde bulunması kedilerin kendini güvende hissetmesine yardımcı olur ve süreç daha kısa sürede istenen noktada sonlanabilir. 

Kedi bakım süreçlerinde ele alınacak durumlar kedi fiyatları açısından da değerlendirilir. kedi fiyatları yılı değerlendirmelerinde hangi kedilerin sahiplendirileceği önemli bir konu olmaktadır. Kedilerin ihtiyaçlarının düzenli bir şekilde ele alınabilmesine verilen önemiçin de kıymetli olmaktadır.  

 

 

Kedi Fiyatları ve Sahiplenme Süreçleri 

Kedi sahiplenmeden önce bilinmesi gerekenler ele alınarak sistemde bir şekilde süreç analizinin yapılması gerekmektedir. Kedi bakım süreçleri içinde gerekli olan durumların başında sağlık, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar gelmektedir. Bu ihtiyaçların düzenlenmesi için kedi türlerinin bilinmesi gerekir. Kedi türleri kedi fiyatları düzenlemelerini etkilemektedir. Kedi fiyatları alanında yapılan incelemelerde kedilerin özellikleri, cinsi, bulunma oranı gibi durumlar etkili olmaktadır. kedi fiyatları yılındaki düzenlemeler bu konuları esas alarak şekillenmiştir. 

Yorum Bırak

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.
Yorumlar
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan sen ol!
İlanlar